Szilva (Kaempferol) jótékony hatása

Szilva (Kaempferol) jótékony hatása

A szilva (Prunus domestica) Magyarországon szinte mindenhol terem. De vajon mennyire aknázzuk ki e csodálatos gyümölcs jótékony hatásait?

A mélybordó szín és jótékony hatás együtt jár?

A szilva név hallatán majdnem mindenkinek az egészségmegőrző hatása, illetve a mélylila színe ugrik be először. Mindkét asszociáció helyénálló. A kérdés az, található-e összefüggés a szilva hatása, és annak mélybordó színe között?

A választ az úgynevezett antociánok (növényi színanyagok) adják, és ezen belül is az kaempferol. Az antociánok sokfélék és nagyon jótékony hatással vannak az emberi immunrendszer működésére. Az emberi szervezet azonban az olyan antociánokat mint pl. az kaempferol nem tudja önmagától előállítani, azt csak megfelelő táplálékokkal . Ez (és több más értékes vegyület) koncentrált formában vannak jelen a gyümölcsben és a szilva hatása főként ennek tulajdonítható.

Miért nem tanácsos kizárólag magát a szilva gyümölcsöt fogyasztani?

Magyarországon ez az őshonos gyógynövény nagyon rövid ideig érhető csak el (június-augusztus). Így, ha folymatosan szeretnénk kihasználni a szilva jótékony hatását, akkor valamilyen formában raktározni kell.
A mélyhűtés, szárítás, liofilizálás mint – más gyógynövények esetében is – használható lenne, de például pont az értékes kaempferol ezen eljárások során szinte teljesen eltűnik a gyümölcsből.
A leghatékonyabb módszer a friss egész gyümölcs feldolgozása és koncentrálása, majd speciális üvegekbe zárása, amivel a szilva hatása megőrizhető.
A Flavin7 Gold előállítása során pont ez történik, így biztosítja önnek is, hogy egész évben, koncentrált formában biztosítva legyen az kaempferol és a szilva hatása minden családtagja részére.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mit érthetünk a szilva jótékony hatása alatt? - Futball - […] ízletes és sokoldalúan felhasználható gyümölcs, amellett, hogy remek táplálék. Természetesen a szilva jótékony hatása az egészségünk több területén is…

Hozzászólás elküldése

0
Kosár