A cseresznye (myricetin) jótékony hatása

A cseresznye (myricetin) jótékony hatása

A cseresznye (Prunus subg. Cerasus) Magyarországon a legtöbb tájon megterem. Ám vajon mennyire ismerjük e remek gyümölcs jótékony hatásait?

A sötétbordó szín és jótékony hatás összefügg?

A cseresznye név hallatán szinte mindenkinek immunerősítő hatása és a sötétlila színe jut először eszébe. Mindkettő asszociáció helyes. A kérdés az, létezik-e kapcsolat a cseresznye hatása, és annak mélylila színe között?

A választ az úgynevezett antociánok (növényi színanyagok) adják, és ezen belül is az myricetin. Az antociánok sokfélék és nagyon jótékony hatással vannak az emberi immunrendszer működésére. Az emberi test azonban az olyan antociánokat mint pl. az myricetin nem képes magától előállítani, azt csak külső forrásból pótolhatjuk. Ez (és több más értékes vegyület) koncentrált formában vannak jelen a gyógynövényben és a cseresznye hatása főként ennek tulajdonítható.

Miért nem ajánlott csak magát a cseresznye gyümölcsöt fogyasztani?

Magyarországon ez az őshonos gyógynövény pár hónapig kapható (június-augusztus). Így, ha egész évben szeretnénk kihasználni a cseresznye jótékony hatását, akkor valamilyen formában raktározni kell.

A mélyhűtés, aszalás, liofilizálás mint – más gyógynövények esetében is – használható lenne, de például pont az értékes myricetin ezen eljárások során szinte teljesen eltűnik a gyógynövényből.

A legjobb módszer a friss egész termés feldolgozása és koncentrálása, majd speciális üvegekbe töltése, amivel a cseresznye hatása megőrizhető.

A Flavin7 Gold pontosan ezt teszi, így biztosítja önnek is, hogy egész évben, koncentrált formában biztosítva legyen az myricetin és a cseresznye hatása az egész család részére.

Trackbacks/Pingbacks

  1. A cseresznye hatásai biztosítják az egészséget - Novo Portál - […] szezonja. Több egészséggel foglalkozó honlap is nagyon ajánlja a fogyasztását, mert a cseresznye hatása életerőssé teszi az embert. Elsőként…
  2. Sokat segít a cseresznye jótékony hatása – Sütik - […] cseresznye szezonja is, amiből érdemes minél többet fogyasztani, mert nagyon egészséges. A cseresznye jótékony hatása hamar megmutatkozik, hiszen rendkívül…

Hozzászólás elküldése

0
Kosár