Fekete ribizli (Pterostilbene) jótékony hatása

Fekete ribizli (Pterostilbene) jótékony hatása

A fekete ribizli (Ribes nigrum) hazánkban szinte mindenhol terem. Ám vajon mennyire ismerjük e csodálatos gyümölcs jótékony hatásait?

A mélylila szín és jótékony hatás összefügg?

A fekete ribizli név hallatán majdnem mindenkinek az egészségmegőrző hatása és a mélylila színe jut először eszébe. Mindkettő asszociáció helyes. A kérdés az, található-e összefüggés a fekete ribizli hatása, és annak sötétlila színe között?

A választ az ún. antociánok (növényi színanyagok) adják, és ezen belül is az pterostilbene. Az antociánok sokfélék és nagyon jótékony hatással vannak az emberi immunrendszer működésére. Az emberi szervezet azonban az olyan antociánokat mint pl. az pterostilbene nem képes önmagától előállítani, azt csak megfelelő táplálékokkal . Ez (és több más értékes vegyület) koncentrált formában vannak jelen a gyógynövényben és a fekete ribizli hatása elsősorban ennek tulajdonítható.

Miért nem érdemes csak magát a fekete ribizli gyümölcsöt fogyasztani?

Magyarországon ez az őshonos gyümölcs nagyon rövid ideig terem (június-augusztus). Így, ha egész évben szeretnénk kihasználni a fekete ribizli jótékony hatását, akkor valamilyen formában raktározni kell.

A mélyhűtés, aszalás, liofilizálás mint – más gyógynövények esetében is – használható lenne, de például pont az értékes pterostilbene ezen eljárások során szinte teljesen eltűnik a gyógynövényből.

A legideálisabb módszer a friss egész gyümölcs feldolgozása és koncentrálása, majd speciális üvegekbe zárása, amivel a fekete ribizli hatása megőrizhető.

A Flavin7 Gold előállítása során pont ez történik, így biztosítja önnek is, hogy folymatosan, koncentrált formában biztosítva legyen az pterostilbene és a fekete ribizli hatása minden családtagja részére.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mire terjed ki a ribizli hatása? - Csepel Müszaki - […] ellenük. A szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának prevenciójában nagy szerepet játszik a ribizli hatása, de számos más egészségügyi probléma…
  2. Megdöbbentően nagyszerű a fekete ribizli hatása - Zalai Oktatás - […] felfedezhető, sokkal inkább azért, mert őseink tudták, hogy a fekete ribizli hatása fenomenális a testre. Érett bogyói dúskálnak az…

Hozzászólás elküldése

0
Kosár