Piros ribizli (Quercetin) jótékony hatása

Piros ribizli (Quercetin) jótékony hatása

A piros ribizli (Ribes spicatum) hazánkban szinte mindenhol elterjedt. De vajon mennyire ismerjük e fantasztikus gyümölcs jótékony hatásait?

A sötétlila szín és jótékony hatás együtt jár?

A piros ribizli név hallatán majdnem mindenkinek immunerősítő hatása, illetve a mélylila színe ugrik be először. Mindkettő képzettársítás helyénálló. A kérdés az, található-e kapcsolat a piros ribizli hatása, és annak mélylila színe között?

A választ az ún. antociánok (növényi színanyagok) adják, és ezen belül is az quercetin. Az antociánok sokfélék és rendkívül jótékony hatással vannak az emberi immunrendszer működésére. Az emberi szervezet azonban az olyan antociánokat mint pl. az quercetin nem képes önmagától előállítani, azt csak külső forrásból biztosíthatjuk. Ez (és több más értékes vegyület) koncentrált formában vannak jelen a gyógynövényben és a piros ribizli hatása főként ennek köszönhető.

Miért nem ajánlott csak magát a piros ribizli gyümölcsöt fogyasztani?

Magyarországon ez az őshonos gyümölcs pár hónapig kapható (június-augusztus). Így, ha egész évben szeretnénk kihasználni a piros ribizli jótékony hatását, akkor valamilyen formában raktározni kell.

A fagyasztás, aszalás, liofilizálás mint – más gyümölcsök esetében is – használható lenne, de például pont az értékes quercetin ezen eljárások során szinte teljesen eltűnik a gyümölcsből.

A legideálisabb megoldás a friss egész gyógynövény feldolgozása és koncentrálása, majd speciális üvegekbe palackozása, amivel a piros ribizli hatása megőrizhető.

A Flavin7 Gold pontosan ezt teszi, így biztosítja önnek is, hogy egész évben, koncentrált formában biztosítva legyen az quercetin és a piros ribizli hatása minden családtagja részére.

A piros ribizli, ami a Flavin7 Gold egyik összetevője, kiváló polifenol és antioxidáns forrás.

Flavonoid tartalma segít megkötni a szabadgyököket, és segíti a C-vitamin felvételét a májban, vesékben és mellékvesékben.

Bár a Flavin7 Gold egy polifenol koncentrátum, természetesen a vitaminok tömkellege is található benne, mint a  B1-vitamin, ami különösen az idegsejtek működéséhez elengedhetetlen, és javítja az anyagcsere folyamatokat, növeli az energiaszintet.

A B6-vitamin ajánlott a szív- és érrendszer karbantartására, álmatlanság és premenstruációs tünetek esetén is.

E-vitamin tartalma, az immunrendszer erősítésében játszik szerepet. Mivel az E vitamin sejtszinten fejti ki hatását, így az öregedés folyamatát is lassíthatja több nemzetközi kutatás alapján.

A Flavin7 Gold-ban megtalálható 7 féle bogyós gyümülcs ásványi anyagokat is  tartalmaz, – ahogy a piros ribizli is – nagy mennyiségben: nátrium, kalcium, foszfor, magnézium és a vas, mely mindegyike rendkívül fontos, a szervezet megfelelő működésének a fenntratásához.

A piros ribizli a csontok és a fogak felépítését is segíti.

 

Hozzászólás elküldése

0
Kosár