Kék szőlő (Resveratrol) jótékony hatása

Kék szőlő (Resveratrol) jótékony hatása

A kék szőlő (Vitis vinifera) hazánkban a legtöbb tájon megterem. Ám vajon mennyire tudatosítjuk e fantasztikus gyógynövény jótékony hatásait?

A sötétlila szín és jótékony hatás összefügg?

A kék szőlő név hallatán szinte mindenkinek immunerősítő hatása és a mélybordó színe ugrik be először. Mindkét asszociáció helyes. A kérdés az, található-e kapcsolat a kék szőlő hatása, és annak mélylila színe között?

A választ az úgynevezett antociánok (növényi színanyagok) adják, és ezen belül is az resveratrol. Az antociánok sokfélék és kiemelkedően jótékony hatással vannak az emberi immunrendszer működésére. Az emberi szervezet azonban az olyan antociánokat mint pl. az resveratrol nem képes önmagától előállítani, azt csak megfelelő táplálékokkal pótolhatjuk. Ez (és több más értékes vegyület) koncentrált formában vannak jelen a gyógynövényben és a kék szőlő hatása elsősorban ennek köszönhető.

Miért nem érdemes csak magát a kék szőlő gyümölcsöt fogyasztani?

Magyarországon ez az őshonos gyógynövény nagyon rövid ideig kapható (június-augusztus). Így, ha egész évben szeretnénk kihasználni a kék szőlő jótékony hatását, akkor valamilyen formában raktározni kell.

A fagyasztás, szárítás, liofilizálás mint – más termések esetében is – használható lenne, de például pont az értékes resveratrol ezen eljárások során szinte teljesen eltűnik a gyümölcsből.

A leghatékonyabb módszer a friss egész termés feldolgozása és koncentrálása, majd speciális üvegekbe zárása, amivel a kék szőlő hatása megőrizhető.

A Flavin7 Gold előállítása során pont ez történik, így biztosítja önnek is, hogy folymatosan, koncentrált formában biztosítva legyen az resveratrol és a kék szőlő hatása az egész család részére.

Hozzászólás elküldése

0
Kosár