Vasbor szakértői vélemény

Vasbor szakértői vélemény

Szakértői vélemény a magyar piac két népszerű immunerősítőjéről. Nagyító alatt a Vasbor és az Immun7 (régen Flavin7 Gold)

Sok, talán túl sok immunerősítőt kapható a magyar piacon. Hogyan lehet eligazodni, és kiválasztani a számunkra leginkább megfelelőt? Ebben próbál segíteni ez a részletes szakértői vélemény. Igyekeztünk a hozzáférhető tényekre hagyatkozni.

Mi a Vasbor és az Immun7 (régen Flavin7 Gold) közös jellemzője?

Mindkét immunerősítő:

  1. Bogyós gyümölcsökből készül
  2. Hatóanyaguk polifenol
  3. Folyadék formában kaphatók
  4. Üvegben kerülnek forgalomba

Miben különbözik a Vasbor és az Immun7 (régen Flavin7 Gold)

Míg a Vasbor csak a gyümölcsök préselt levét tartalmazza, addig az Immun7 (régen Flavin7 Gold) a gyümölcshús és -héj felhasználásával készül.

Nagyon fontos, hogy a gyümölcsökben lévő immunerősítő hatóanyagok 99%-a gyümölcshéj és a gyümölcshús között koncentrálódik.

Az egész gyümölcsből készült Immun7 (régen Flavin7 Gold) az immunerősítő hatóanyagokon kívül tartalmazza még, az élettanilag rendívül fontos rostokat is. Ebből a szempontból az Immun7 (régen Flavin7 Gold) jobb választás.

Hozzáadott anyagok és tartósítószerek

Az Immun7 (régen Flavin7 Gold) semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz. A vasborban olyan hozzáadott szintetikus tartósítószerek találhatók, mint a kálium-szorbát (E202). Ebből a szempontból is az Immun7 (régen Flavin7 Gold) tulajdonságai jobbak.

Állag, szín

A Vasbort a tartósítószeren kívül, hozzáadott vízzel hígítják. Ha megvizsgáljuk a két folyadék állagát, azonnal szembetűnik a különbség. Amíg az Immun7 (régen Flavin7 Gold) egy sűrű, mélybordó karakterű, addig a Vasbor vékony barnás vízszerű folyadék. Ebből, és az immunerősítőkön feltüntetett ajánlott napi mennyiségből kiindulva, az Immun7 (régen Flavin7 Gold) kb. 5-ször koncentráltabb a Vasbornál.

Hol vásárolhatjuk meg?

„Cipőt a cipőboltban” – szól a mondás. Ennek logikáján mondhatjuk, hogy immunerősítőt is szaküzletben vásároljunk. A Vasbor hétvégi piacok kedvelt árucikke. Az Immun7 (régen Flavin7 Gold) kizárólag a Bio és Gyógynövény szakboltokban és a gyártó hivatalos honlapján kapható.

Ajánlott-e gyermekeknek?

Az immunerősítők használata már 2 éves kortól javasolható. A Vasbor a tartósítószer használata miatt ellenjavalt a gyerekek és az arra érzékenyek számára. Az Immun7 (régen Flavin7 Gold) jó szívvel ajánlható 2 éves kortól a gyerekeknek is, és természetesen az egész családnak.

Ajánlott napi mennyiség ára

Ez talán a legjobban összehasonlítható érték. Senkinek nem mindegy, hogy a minőségen és a megbízhatóságon túl mennyire gazdaságos egy antioxidáns.

Az Immun7 (régen Flavin7 Gold) ajánlott napi mennyisége 5 ml.

Ennek költsége 131-188 Ft között változik, attól függően, hogy az 1, 6 vagy 24 üveges kiszerelést vásároljuk.

A Vasbor ajánlott napi mennyisége 20 ml, így napi adagonként 208 Ft költséggel számolhatunk.

 

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mire terjed ki a ribizli hatása? - Csepel Müszaki - […] megszüntetni minél hamarabb, ezért gyakran orvoshoz fordulnak a problémával. Pedig nem kellene, hiszen a vasbor olyan remek összetevőket tartalmaz,…

Hozzászólás elküldése

0
Kosár