A polifenolok jótékony hatása a szervezetünkre

A polifenolok jótékony hatása a szervezetünkre

A Flavin7 Gold természetes immunerősítő gyümölcskivonat koncentráltan tartalmazza az un. polifenolokat, melyek közömbösítő funkciójuk révén megvédik a szervezetünket a különböző káros környezeti hatásoktól és anyagcsere melléktermékektől.

Elégtelen polifenol ellátottság mellett gyakrabban alakulnak ki szív- és érrendszeri problémák, rosszindulatú daganatok, légzőszervi betegségek, amelyek a krónikus, nem fertőző megbetegedések közül világszerte a legtöbb ember halálát okozzák.

A Flavin7 Gold-ban is megtalálható polifenolok, a szabadgyök megkötő képességükkel, nagyban hozzájárulhatnak ezen halálokok redukálásához. Csökkent antioxidáns képesség mellett ezekben a kórképekben megnövekednek a szabadgyökös reakciók által kiváltott elváltozások, így megbomlik a szervezet érzékeny szabadgyök-antioxidáns reakcióinak egyensúlya.

A Flavin7 Gold-ban koncentrált formában megtalálható polifenolok az antioxidánsok csoportjába tartozó igen változatos szerkezetű és eltérő élettani hatással bíró vegyületek.

Mik azok az a polifenolok?

Az antioxidánsok közül a polifenolok fordulnak elő legnagyobb mennyiségben az étrendünkben. A polifenolok körében több mint 8000 vegyületet ismerünk, aminek számos eleme megtalálható a Flavin7 Gold termékben. Számos hazai és nemzetközi tanulmány készült a polifenolokkal kapcsolatban, de specifikusan csak a Flavin7 Gold márkával készültek klinikai vizsgálatok. Epidemiológiai és kísérletes vizsgálati eredmények egyértelműen bebizonyították a polifenolok egészségre gyakorolt pozitív hatásait.

A polifenolok szerepet játszhatnak-e a koronavírus fertőzés ellen? Az in vitro bizonyítékok áttekintése

Egy neves külföldi tanulmány, bizonyítékokat sorol fel arra, hogy a polifenolok jelentős szerepet játszhatnak a koronavírus elleni védekezésben.

A cikk arra következtetésre jut, hogy a polifenolok jelentős és jól kimutatott hatást fejthetnek ki a koronavírusok ellen, legalább in vitro, a korábban in vivo kimutatott antivirális aktivitáson felül.

Az irodalomban rendelkezésre álló tanulmányok egyetértenek abban, és megállapítják, hogy a vírus titerének csökkentése és a nukleokapszid fehérje expresszió gátlása a fő általános működési mechanizmusuk a polifenolok ígéretes hatásának. Ezek a napvilágra hozott mechanizmusok nagy érdeklődésre tartanak számot, mivel manapság nem engedélyezték a hatékony kezeléseket, és az új szintetikus gyógyszerek kifejlesztése, a specifikus koronavírus-molekuláris célpontok ellen, még messze van.

Erősebb az ellenálló képességünk, ha azt polifenolokkal is segítjük

A tél végére gyakran kiürülnek a szervezet vitamintartalékai, legyengül az immunrendszer, és ilyenkor támadnak a vírusok is. Ennek pedig nem kellene így lennie, segítenek a polifenolok. Szabó Jánost, az egyik immunerősítő-gyártó cég tulajdonosát kérdeztük.

Az immunerősítés igen komplex téma – kezdte a szakember. Rengeteg helyen olvasni ennek fontosságáról, minden évben előkerül az influenzajárvány kapcsán, de az elmúlt időszakban a koronavírussal összefüggésben is emlegetik, hiszen utóbbi betegség főleg a rossz ellenálló képességű, idősebb embereknél lehet végzetes kimenetelű. Sokan tudják, hogy milyen fontos erre odafigyelnünk, de kevesen teszik ezt helyesen – tette hozzá Szabó János. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan működik, az alapoknál kell kezdeni. Az immunrendszer első és legfontosabb védelmi vonala, a test legnagyobb szerve is egyben. Ez a bőr. A legtöbb kórokozót ez távol tartja a szervezetünktől. Ugyanakkor például a szájon, orron vagy szemen keresztül így is be tud jutni a vírus vagy baktérium. A szervezet természetesen ilyenkor sem tehetetlen, ha jól működik kiválóan képes védekezni.

A hatékonyságát viszont nagyban ronthatja, ha elszaporodnak a szabad gyökök. Ezek valójában instabil oxigénmolekulák, amik gyorsítják a belső égési folyamatokat. Főleg külső hatások miatt (légszennyezettség, stressz) termelődnek. Még a legegészségesebb szervezetben is előfordul belőlük, de egyáltalán nem mindegy, mennyi van. Hosszú távon ugyanis sérülést okoznak a sejtek membránjaiban, ami gyulladáshoz is vezethet. Ezt úgy kell elképzelni, mintha kalapáccsal ütnénk egy fémdarabot. Nagyon sok ideig nem okoz semmi problémát, látható sérülést. De ha kitartóan, gyakran és hosszan kocogtatjuk, egyszer csak megadja magát az anyag. Természetes tehát, hogy az immunrendszer elsősorban ezzel lesz elfoglalva, irtja a szabad gyököket.

Nem marad elég energia a kórokozók elleni védekezésre. Azt mindenki tudja, milyen fontosak a vitaminok a szervezet megfelelő működéséhez. Azt viszont már kevesebben, hogy nem tudják kifejteni a hatásukat, ha nem teremtjük meg ehhez a szükséges feltételeket. A szabad gyökök hatására ezek hatékonysága is romlik. A C-vitamin például ilyen esetben ahelyett, hogy vitaminként funkcionálna, antioxidánsként kezd működni, és a szabad gyököket igyekszik megkötni. Miután viszont „elkapott” belőlük, már nem tudja kifejteni más áldásos hatását, távozik a szervezetből. Azt tehát már látjuk, hogy a szabad gyökök mekkora károkat okozhatnak. Fontos azonban tudni, egyáltalán nem vagyunk ellenük tehetetlenek! – hívta fel a fi gyelmet Szabó János. A megoldást a polifenolok jelentik.

Ezeket a C-vitaminhoz hasonlóan Szent-Györgyi Albert fedezte fel 1936-ban a citrusfélék fehér héjában. P-vitaminnak nevezte el az új csoportot. Hamar rájött ugyanakkor, hogy ezek mégsem vitaminok, teljesen más a szerkezetük. Ekkor változott meg a nevük polifenolra. A zöldségek, gyümölcsök immunanyagáról van szó. Az emberi szervezet magától nem állítja elő ezt az anyagot (csakúgy, mint ahogyan mondjuk C-vitamint sem termelünk), abból külső pótlásra van szükségünk.

A legnagyobb mértékben a természetben a háborítatlanul fejlődő (tehát például a soha nem permetezett) piros bogyós gyümölcsökben található meg. Ezek az anyagok tudnak igazán hatékonyan harcolni a szabad gyökök ellen. Míg a C-vitamin hamar kiürül a szervezetből és kevésbé hatékony a „csatában”, addig a polifenolok sokkal hosszabb időn keresztül – akár 10–12 napig – és négyszer hatékonyabban „kapják el” a szabad gyököket. Ha pedig kevesebb a szabad gyök, a vitaminok – más feladat híján – újra vitaminként tudnak működni, az immunrendszer erőforrásai felszabadulnak, ezáltal pedig sokkal jobb lesz az ellenálló képességünk.

– Polifenolokat már lehet kapni vitaminnal kombinált készítményekben, de akkor tesszük a legjobbat, ha külön visszük be azokat a szervezetünkbe – mondta a szakember. Az is fontos, hogy megfelelő helyről vásároljunk. Sok cég kihasználja a kiskapukat, és nem elég hatékony készítményeket árul. Ha nem szeretnénk belesétálni ilyen csapdába, szakboltban vagy bioboltban vásároljunk. A másik fontos tanács: ne a termék szlogenjeit, címkéit nézzük, hanem a hatóanyag-tartalmat. A polifenolok hatása mindenkinél más, és az sem mindegy, milyen állapotban volt eredetileg a szervezetünk. Aki „tökéletesen” működik, az valószínűleg nem is érez majd nagyobb változást, csak megmarad a jó egészsége. Azok viszont, akik különböző problémákkal küzdenek, sok pozitívumot tapasztalhatnak.

Ilyen lehet a magasabb energiaszint, a jobb ellenálló képesség is. Arról nem beszélve, hogy a C-, E- és D-vitaminok ilyen esetben tényleg tudnak vitaminként működni, érezhető lesz a hatásuk. A betegségektől tehát nem félni kell, hanem megelőzni úgy, hogy megfelelően gondoskodunk szervezetünkről, és odafigyelünk a higiéniára. A rendszeres és jó technikával végzett kézmosás például még a legerősebb immunrendszer mellett is hasznos lehet.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Polifenol koronavírus ellen is bevethető - Euro info - […] a szervezetben különböző betegségeket okozhat. Elégtelen polifenol ellátottság esetén gyakrabban alakulhatnak ki rosszindulatú daganatok, szív- és […]
  2. Őrségi tökmagolaj - Tomshardware - […] ha nem figyelünk oda és nem kezeljük időben és megfelelően. Erre is optimális a polifenolok hatása, de ugyanakkor rosszindulatú…
  3. A tökmagolaj, mint csodaszer - Dokk Disco - […] Miben egyeznek ezek? Abban, hogy biztonságban érezhetjük magunkat a polifenol optimális támogatása mellett, ugyanis ez mindegyikben természetes módon fellelhető.…
  4. Az immunerősítő szerek csökkentik a stresszt - In Trans - […] és növényekben fellelhető. Ha érdekli, hogy miben van polifenol, olvasson tovább! Készült erről világszerte több tanulmány […]
  5. A Flavin termékek lassítják az öregedést - Tarcal extreme - […] pozitív befolyásai semmivel sem pótolhatóak, mivel bennük természetesen megvannak a polifenolok hatásai a test egészére. Ez a vegyület biztosítja…
  6. Sokat segít a cseresznye jótékony hatása – Sütik - […] betegségek vagy a rosszindulatú daganatok sem. Könnyen megtörténhet, hogy ezek a kórok a szervezet elégtelen polifenol ellátottságának tulajdoníthatóak. Ez…

Hozzászólás elküldése

0
Kosár