Őrségi tökmagolaj fekete fokhagyma kivonattal

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

A tökmag, más néven a pepitas, a sütőtök ehető magja. Élvezze akár nyersen vagy tökmagolaj formájában, tele van hasznos tápanyagokkal, és támogathatja a prosztata egészségét. A tökmag közkedvelt népi megoldás a férfi egészségügyi problémákra.

A PSA Gold tökmagolaj adott fekete fokhagyma koncentrátum teszi azt kiválóvá, és minden más hasonló terméknél hatékonyabbá!

Hidegen sajtolt vagy melegen sajtolt tökmagolaj

Napjainkban – főként az olíva olajokból terjedése miatt – a hidegen sajtolt eljárást sokan keresik. Sokan azt gondolják, hogy nem csak az olívánál, de más olajoknál is a minőség mutatója, ha hidegen sajtolt. Ez azonban a tökmagolaj esetén nincs így.

A hidegen sajtolt tökmagolaj készítésénél a magokat egy viszonylag olcsó csigás présen nyomják át. Ez kis hatékonysággal választja szét az olajat és a szárazanyagot. Sok kisebb vállalkozás azért ezt a módszert használja, mert nincs pénzük egy úgynevezett olajütő berendezésre.

Az olajütős préselés előtt megdaráljuk, vízzel keverjük és azzal összegyúrjuk a tökmagot. Ezután minimálisan melegítve tesszük a nagyon drága présgépbe.

A hozzáadott víz megvédi a tökmagolajat. A melegítési folyamat enyhén pörkölt ízt ad a tökmagolajnak. Ráadásul a meleg préselés során az értékes anyagok jobban kioldódnak a szárazanyagból.

A PSA Gold a tökmagolaj extra szűz esszenciája

A hideg vagy meleg eljárásnál sokkal fontosabb, extra szűz vagy sem az olaj.

Extra szűznek nevezzük az első préselésből származó olajat.

Egyes cégek azonban több préselést végeznek, közben más olajba (pl. repce) áztatva a tökmagot.

Cégünk kizárólag extra szűz tökmagolajat palackoz!

Mivel a PSA Gold hagyományos eljárással (Őrségi) az un. tökmagolaj „ütés” technológiájával készül, és kizárólag az első “ütés” kerül az üvegekbe, garantáltan a legjobb, prémium minőségű tökmagolaj a piacon.

A tökmagolaj legfontosabb összetevői

100 gramm tökmagban a következő ásványi sók és vitaminok találhatók meg:

 • Kalcium (mg) 163
 • Vas (mg) 3,53
 • Magnézium (mg) 210
 • Foszfor (mg) 626
 • Kálium (mg) 1368
 • Nátrium (mg) 5
 • Cink (mg) 1,05
 • Réz (mg) 0,35
 • Mangán (mg) 2,318
 • B1 vitamin (mg) 0,64
 • B2 vitamin (mg) 0,15
 • Niacin (mg) 1,6
 • Pantoténsav (mg) 0,851
 • B6 vitamin (mg) 0,629
 • Folát (mikrogramm) 104
 • A vitamin (NE) 50
 • A vitamin (RAE) 3

PSA Gold tökmagolaj javíthatja a prosztatám egészségét?

A PSA Gold termék nem gyógyszer és nem célja diagnosztizálni, megelőzni, kezelni vagy gyógyítani bármilyen betegséget vagy fájdalmat. Továbbá nem célunk bármiféle betegségre vonatkozó állítás sugallása, vagy jótékony hatásának kiemelés a vásárlók részére! A szövegben esetleg megtalálható állítások, javallatok – csak és kizárólag, kutatásokra hivatkozva – a tökmagolajra és nem a termékre vonatkoznak!

Sok férfinak van prosztata problémája 40 éves kor felett. A prosztata egy dió méretű mirigy ami spermát is termel.

Egy 2014 tanulmány szerint a tökmagolaj csökkentheti a tüneteit a jóindulatú prosztata megnagyobbodásának (BPH). A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tökmagolaj, biztonságos és hatékony az alternatív kezelések során BPH.

Cink fontos szerepet játszik a prosztata normál működésében. Valójában egy normál prosztatában van a legmagasabb cink mennyiség a szervezetben. Egy kutatás 2011 tanulmány eredményei azt mutatják, hogy malignus prosztata szövetben- és a megnagyobbodott prosztata szövetben, lényegesen kevesebb a cink, mint a normál prosztata szövetben. A tanulmány azt is, mutatja, hogy megnövekedett a vizeletben kiválasztódott cink mennyisége.

Tökmag nagyon gazdag cinkforrás. 250 g majdnem fedezi, az ajánlott napi bevitel mennyiségét (RDA). További tanulmányok szükségesek a cink és a prosztata egészségének összefüggése terén. De úgy gondolják, hogy hetente többszöri tökmag vagy tökmagolaj bevitele segít megőrizni a cink optimális szintjét a szervezetben.

Egyéb hatások

Ismeretes, hogy a Tökmagolaj fitoszterolokat is tartalmaz. Egy másik tanulmány szerint Cleveland Clinic“ mivel a fitoszterolok szerkezete nagyon hasonló a szervezetben lévő koleszterinéhez, ezért versenyeznek a felszívódáskor az emésztőrendszerben.

Ennek eredményeként a koleszterin felszívódását akadályozhatja, és a vér koleszterinszintjét csökkentheti.” Emiatt sokan fogyasztanak tökmagolaj, hogy alacsonyan tartsák az LDL koleszterin szintjüket, és védjék a szívük egészségét.

Nagyon sok a tökmagolaj jótékony hatásait taglaló információ van az interneten. Néhány esetben ezen hatásokat klinikai vizsgálatok támasztják alá, bár ezek általában nem emberekkel, hanem álatokon történt. Tehát nincs egy kiterjedt emberi kutatása a tökmagolaj az egészségre gyakorolt hatása tekintetében.

Tökmagolaj – hajhullás

A tanulmány ami megjelent a Evidence-based Complementary and Alternative Medicine folyóiratban megállapította, hogy amikor férfiak 400 milligramm tökmagolaj fogyasztanak naponta, 24 hétig az a hajnövekedésre pozitív hatással lehet. Akik tökmagolajat fogyasztottak, 40% volt a hajnövekedés A tanulmányt egy magáncég finanszírozta, de a tanulmány szerzője kijelentette, hogy nem állt fenn összeférhetetlenség.

A klimaxos tünetek enyhítésére

Egy kísérleti tanulmány amit, 35 menopauzás nőknél végeztek, megállapította, hogy azoknál, akik tökmagolajat fogyasztottak (búzacsíra olaj helyett) megnövekedett a HDL-koleszterin szintjük, a diasztolés vérnyomásuk csökkent, és kevesebb klimaxos tünetük jelentkezett, mint a hőhullámok, a fejfájás, illetve ízületi fájdalom.

A tanulmány szerzői azt javasolták, hogy több kutatásra van szükség, az eredmények megerősítése céljából.

A hiperaktív vizeletürítés tekintetében

A tanulmány, ami megjelent a Journal of Traditional and Complementary Medicine Found-ban azt vizsgálták, hogy milyen hatással van a résztvevőkre, ha tökmagolajat fogyasztanak 12 hétig. Azt tapasztalták, hogy megszűntetheti a hiperaktív hólyagürítési tüneteket.

Az anyagcsere-problémák lehetséges kezelése

Egy tanulmány, amit a Journal of the Science of Food and Agriculture Examined -ban publikáltak, a tökmagolaj, anyagcsere problémái terén kifejtett hatását vizsgálta. A tudósok azt találták, hogy a tökmagolaj hasznos lehet a megelőzés és a kezelés területén is, a metabolikus zavarok esetében.

A vérnyomás, és a szív problémák lehetséges kezelése

Egy tanulmány megállapította, hogy tökmagolaj csökkentheti a vérnyomást, és más előnyökkel is bír a szívbetegségek megelőzésében.

0
Kosár